40 Μοντέρνα παραδείγματα σκίασης και μερικές παραδοσιακές στρατηγικές για προστασία από τον ήλιο

Μοντέρνες και παραδοσιακές ιδέες σκίασης

Τα τελευταία χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει για τα προϊόντα προστασίας από τον ήλιο για τον υπαίθριο χώρο. Οι σχεδιαστικές έννοιες και οι μηχανισμοί για την εγκατάσταση εκσυγχρονίστηκαν. Οι καινοτομίες εξασφαλίζουν έναν αποτελεσματικό και φιλικό προς το περιβάλλον χαρακτήρα. Επιπλέον, η προστασία από τον ήλιο εκπληρώνει επίσης διάφορες λειτουργίες. Επιπλέον, ενσωματώνεται αρμονικά στο μοντέρνο σχεδιασμό. Από την άλλη πλευρά, αυτό είναι όλο και περισσότερο μια επέκταση του εσωτερικού χώρου. Θα θέλαμε να εξετάσουμε τις γνωστές εναλλακτικές λύσεις για την προστασία από τον ήλιο στο πλαίσιο αυτό.

Εύκολες ιδέες με στέγαστρα για να προσθέσετε περισσότερη σκιά στην αυλή σας

Πέργκολες και τέντες

Οι καλυμμένες περιοχές στον κήπο, (πέργκολες) είναι μια πολύ καλή δυνατότητα για προστασία από τον ήλιο. Πρόκειται για μόνιμες κατασκευές που συμβάλλουν σημαντικά στην επέκταση του χώρου διαβίωσης. Ωστόσο, περιορίζουν τον ανοιχτό χώρο διαβίωσης. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προγραμματιστούν πολύ καλά.

Η πέργκολα θεωρείται παραδοσιακή δυνατότητα και γι 'αυτό το ξύλο θεωρείται ως δομικό υλικό. Οι τέντες μπορούν επίσης να δημιουργηθούν από μοντέρνα υλικά. Προστατεύουν από το ηλιακό φως και ο χώρος κάτω από αυτές γίνεται δροσερός. Οι κρυφές κατασκευές βοηθούν επίσης στην προστασία του ιδιωτικού χώρου. Επιπλέον, μπορούν να έχουν διακοσμητικό αποτέλεσμα και να χρησιμεύουν ως κάθετοι κήποι.

Ομπρέλες και ηλιακά πανιά


Οι πιο ευνοϊκές λύσεις είναι κυρίως κατασκευασμένες από ύφασμα. Αυτές είναι οι ομπρέλες, καθώς και τα ηλιακά πανιά. Τα πρώτα είναι πιο ευέλικτα και πιο εύκολα στην εγκατάσταση. Το δεύτερο μπορεί να αποκτηθεί με ευνοϊκή τιμή και να προστατεύσει μια μεγάλη περιοχή από τις ακτίνες του ήλιου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του υφάσματος. Θα πρέπει να κρατήσει το χρώμα του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, θα σας προστατεύσει αποτελεσματικά από τις ακτίνες UV.

Πέργκολες: γεύμα κάτω από τη σκιά του καλοκαιριού

Φυσικές λύσεις σκίασης 

Η φυσική προστασία από τον ήλιο είναι κατάλληλη για τον κήπο. Πρόκειται για τη φύτευση της υπαίθριας περιοχής με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιείται η μέγιστη αποτελεσματική σκιά. Κυρίως, τα αναπτυσσόμενα φυτά τοποθετούνται στρατηγικά. Επίσης, το πρασίνισμα στις πέργκολες με φυτά αναρρίχησης ή κληματαριές μπορεί να προσφέρουν μια ευχάριστη σκιά.

Πριν κάνετε μια επιλογή, θα πρέπει να αξιολογήσετε προσεκτικά τα ειδικά χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του κήπου σας και να ορίσετε τις προτεραιότητές σας. Πρώτον, εξετάστε τις πρόσθετες λειτουργίες που θα πρέπει να καλύπτει η προστασία από τον ήλιο. Πρέπει να προστατεύσει τον ιδιωτικό σας χώρο από εξωτερικές ματιές; Πρέπει να βοηθήσει στην καλύτερη διάδοση του υπαίθριου χώρου; Πρέπει επίσης η οπτική προστασία να ασκεί ένα διακοσμητικό ρόλο και ποιο ακριβώς;

Γράψτε τις δικές σας απαντήσεις και αξιολογήστε όλες τις δυνατότητες σύμφωνα με τα κριτήρια σας. Σας ευχόμαστε ένα ευχάριστο καλοκαίρι.








































40 Μοντέρνα παραδείγματα σκίασης και μερικές παραδοσιακές στρατηγικές για προστασία από τον ήλιο 40 Μοντέρνα παραδείγματα σκίασης και μερικές παραδοσιακές στρατηγικές για προστασία από τον ήλιο Reviewed by Decorator on 6:05 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.