Urban Modern Interior. Οδηγός για να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα



Urban Modern Interior. Οδηγός για να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα

Το Urban Modern Interior ή αλλιώς το αστικό μοντέρνο στυλ διακόσμησης είναι ίσως από τα στυλ που έχουν αγαπηθεί πιο πολύ κι αυτό γιατί προσφέρουν μία άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα με μοντέρνα και σύγχρονα έπιπλα που μπορούμε να βρούμε σε τεράστια ποικιλία και προσιτές τιμές. Για τη ακρίβεια το αστικό στυλ είναι συνδυασμός μοντέρνου και βιομηχανικού στυλ με έμφαση στους φωτεινούς χώρους και τους ζεστούς υποτόνους σε υφάσματα και κουρτίνες. Η παλέτα των χρωμάτων είναι συνήθως ουδέτερα χρώματα με κυρίαρχες τις αποχρώσεις του μπεζ και του λευκού. Παρόλα αυτά συχνά χρησιμοποιοείται συχνά και ο συνδυασμός του ασπρόμαυρου ή των σκούρων γκρί. Το αστικό στυλ ακολουθεί πάντα τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης αλλά μένει σταθερό στις βασικές αρχές του που είναι η εκλεπτυσμένη και παράλληλα άνετη καθημερινότητα.

Παρακάτω θα βρείτε έναν πλήρη οδηγό για να διακοσμήσετε τον χώρο σας εύκολα και γρήγορα σε αστικό μοντέρνο στυλ.



Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον Urban Modern Interior:

Για να δημιουργήσετε ένα αστικό μοντέρνο στυλ διακόσμησης πρέπει να έχετε άνετα μοντέρνα έπιπλα σε λιτές γραμμές και απαλές υφές στα υφάσματα όπως το καστόρι. Η αστική διακόσμηση χαρακτηρίζεται από άνετους χώρους με αρκετό φυσικό φως και έντονη την παρουσία του ανοιχτόχρωμου ξύλου. Οι αποχρώσεις είναι συνηθώς παστέλ και γήινες ενώ οι πολύ μεγάλες αντιθέσεις και τα έντονα χρώματα χρησιμοποιούνται σε περιορισμένη έκταση. Πιο συχνά, οι έντονες χρωματικές πινελιές χρησιμοποιούνται στα υφάσματα ή στους πίνακες που στολίζουν τους τοίχους. Οι μεταλλικές υφές σε rose gold ή σε bronze είναι must σε αυτό το στυλ διακόσμησης αλλά καλό είναι να τοποθετηθούν σε μικροαντικείμενα και όχι σε μεγάλες επιφάνειες. Το συγκεκριμένο στυλ είναι εμπνευσμένο από τους ρυθμούς της πόλης, επομένως χρειάζεστε άνετους και πρακτικούς χώρους που να έχουν μία σοφιστικέ και μοντέρνα άποψη. Εκμεταλλευτείτε τα μοντέρνα έπιπλα σε γεωτρικές γραμμές και δημιουργείστε μία βασική γραμμή διακόσμησης όπου θα μπορείτε να ανανεώνετε κατά καιρούς με μικροαντικείμενα όπως τα μαξιλάρια.


Εύκολα βήματα για να δημιουργήσετε το δικός σας Urban Modern Interior:

  • Δεν χρειάζεται όλοι οι χώροι του σπιτιού να ακολουθούν το ίδιο στυλ αλλά σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει μία διακοσμητική σύνδεση. Για να το πετύχετε, διαλέξτε ένα συγκεκριμένο χρώμα της αρεσκείας σας που θα υπάρχει σε πινελιές σε όλο το σπίτι. Έτσι θα δώσετε μία συνέχεια στο αστικό στυλ και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.
  • Το Urban Modern Interior χαρακτηρίζεται από απλές και λιτές γραμμές Χρησιμοποιείστε μία φωτοταπετσαρία για να δώσετε μία ενδιαφέρουσα οπτική στη διακόσμησή σας και να ομορφύνετε στο εσωτερικό σας χωρίς περιττά αντικείμενα και πολλές υφές που βαραίνουν τον χώρο.
  • Διαλέξτε ένα ξύλινο πάτωμα ή laminate σε ουδέτερο χρώμα ξύλου όπως το  ανοιχτό μπεζ ή το γκρι για να δημιουργήσετε βάθος.
  • Διάλεξε ένα πίνακα που να κάνει τη διαφορά! Στο αστικό στυλ επιβάλλεται να υπάρχει ένα διακοσμητικό στοιχείο που να έχει ένταση και άποψη. Επιλέξτε έναν πίνακα από κάποιο έργο τέχνης και από όποιο καλλιτεχνικό ρεύμα αγαπάτε για να δώσετε μία σοφιστικέ άποψη.
  • Τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν την τιμητική τους σε αυτό το στυλ. Διαλέξτε κάτι σε αφηρημένη γραμμή από ξύλο ή μέταλλο και τοποθετήστε το σε καίρια σημεία του σπιτιού όπως το coffee table ή τον μπουφέ.
 
 

Extra Tip:

Αν θέλεις να δώσεις μία διακριτική αλλά ουσιαστική πινελιά στον χώρο σου χωρίς να μπεις σε μεγάλο κόπο και έξοδα η λύση είναι μία μοντέρνα ταπετσαρία σε υφή μαρμάρου που είναι απόλυτα ταιριαστό με rose gold διακοσμητικά στοιχεία και αντιπροσωπεύει απόλυτα το Urban Modern Interior. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!


Πηγή: wallndesign
 

 

Urban Modern Interior. Οδηγός για να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα Urban Modern Interior. Οδηγός για να το πετύχετε εύκολα και γρήγορα Reviewed by Decorator on 9:53 μ.μ. Rating: 5

3 σχόλια:

  1. Ωραίο άρθρο και πολύτιμες συμβουλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τον ενδιαφέροντα οδηγό!
    Θα ήθελα να προσθέσω ότι εκτός από την επιλογή σε έπιπλα, διακοσμητικά και υλικά για το δάπεδο, μεγάλο ρόλο παίζει και το φυσικό φως που εισέρχεται στο χώρο. Σε αυτό το μοντέρνο στυλ, απαιτούνται μεγάλα παράθυρα που κάνουν το σπίτι ηλιόλουστο και αναδεικνύουν τις διακοσμητικές επιλογές με τον καλύτερο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ωραία tips! Θέλω να αλλάξω διακόσμηση στο σπίτι μου και ψάχνω νέες ιδέες. Πήρα και ένα καινούργιο καναπέ από εδώ https://www.biente.gr/our-products/epipla/kathistiko/kanapedes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.