4 εύκολα tips για να διακοσμήσεις τον χώρο σου με αφίσες

 


4 εύκολα tips για να διακοσμήσεις τον χώρο σου με αφίσες

Η διακόσμηση ενός χώρου μπορεί να φαντάζει σε κάποιους μία δύσκολη διαδικασία. Η αλήθεια είναι ότι τα διάφορα διακοσμητικά στυλ μπορούν να μπερδέψουν και τον πιο επιδέξιο διακοσμητή εσωτερικών χώρων στην απόφαση ποια γραμμή να ακολουθήσει. Αν, όμως, θέλεις να κάνεις μικρές αλλαγές που να κάνουν αισθητή διαφορά στον χώρο, σου έχουμε την τέλεια λύση: τις αφίσες!

 

Οι αφίσες ή αλλιώς τα posters που μπορεί να συναντάς συχνά τώρα τελευταία σε διακοσμητικές προτάσεις, είναι μία νέα βελτιωμένη τάση που έχει επανέλθει από το κοντινό παρελθόν και συνδέεται άμεσα με το σκανδιναβικό design. Οι αφίσες υπηρετούν το ίδιο καλά την minimal αλλά και maximal διακόσμηση ανάλογα με τον τρόπο που θα τις χρησιμοποιήσει κανείς και μπορούν να κάνουν έναν αδιάφορο τοίχο να μοιάζει με έργο τέχνης. Είναι απλές στην τοποθέτηση και μία οικονομική λύση για όσους χρειάζονται την πρακτικότητα και την καλαισθησία συνδυασμένα σε ένα προϊόν.

Αν θέλεις έναν εύκολο οδηγό για την επιλογή και χρήση των αφισών, παρακάτω σου δίνουμε 4 πανεύκολα tips για να σου λύσουν τα χέρια.

 


 

 1. Δώσε βάση στο μέγεθος και τον προσανατολισμό του κάδρου

Αν ο τοίχος σου είναι μικρός δεν είναι απαραίτητο να πάρεις τη μικρή διάσταση κάδρου. Αυτό που έχει σημασία να μην καλύπτεται ή εμποδίζεται από άλλα έπιπλα (όπως καναπέδες ή γραφεία) και χάνεται η εικόνα. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις δύο μικρότερα που να δημιουργούν ένα μεγάλο σύνολο. Οι επιλογές είναι απεριόριστες. Αυτό, όμως, που πρέπει να δεις με προσοχή είναι ο προσανατολισμός του κάδρου. Μία κάθετη αφίσα σε οριζόντια διάταξη ταιριάζει περισσότερο έναν τοίχο με μεγάλο εύρος μήκους. Ενώ, οι αφίσες με κάθετη διάταξη μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα σε πιο στενούς τοίχους όπως επίσης και σε ψηλοτάβανους χώρους.


 

2. Διάλεξε χρωματικούς συνδυασμούς που να συνδέονται με τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου

Αν και αυτό tip φαίνεται αρκετά αυτονόητο, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που αν δεν τις λάβεις υπόψιν σου ίσως στο τέλος κάτι να σου φταίει στο σύνολο και να μην μπορείς να εντοπίσεις τι.

Αν παρατηρήσεις, κάθε χώρος αποτελείται από μία χρωματική παλέτα. Άλλοι είναι προσανατολισμένοι στα ουδέτερα χρώματα (γκρι, λευκό, μαύρο, μπεζ, καφέ κλπ). Άλλοι σε πιο «επιθετικές» αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, έντονα φλούο, ηλεκτρίκ κλπ). Κάποιοι χώροι αγαπούν τη νέα μόδα των παστέλ (mint, levander, baby pink, dusty pink κλπ.). Για να συνδυάσεις μία ή περισσότερες αφίσες σε έναν χώρο θα πρέπει να έχεις υπόψιν σου τον κανόνα των 3 επιπλέον χρωμάτων που είτε θα ταιριάζουν με την χρωματική παλέτα του χώρου, είτε θα είναι τελείως αντιθετικά χρώματα για να δίνουν ένταση. Σε αυτόν τον κανόνα θα πρέπει να προσέξεις τα κυρίαρχα χρώματα (αυτά που εμφανίζονται σε μεγάλη έκταση) του θέματος στην αφίσα να μην ξεπερνούν τα τρία στον αριθμό αλλιώς κινδυνεύεις να πέσεις στην παγίδα της «οπτικής φασαρίας».


 

3. Διάλεξε το σωστό κάδρο που θα πλαισιώνει την αφίσα

Αυτό το tip είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι το πλαίσιο της αφίσας είναι και αυτό που ολοκληρώνει τη διακόσμηση. Ένα λευκό ή μαύρο κάδρο οριοθετεί διαφορετικά το θέμα της αφίσας ανάλογα με το χρώμα του τοίχου που τοποθετείται. Σε έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο το λευκό ή ασημί κάδρο «χάνεται» ενώ ένα πιο σκούρο τονίζεται και αποτελεί έντονο στοιχείο της διακόσμησης. Το ίδιο συμβαίνει αντίστροφα με έναν σκούρο τοίχο. Επίσης, σημαντική λεπτομέρεια είναι αν το θέμα της αφίσας θα έχει λευκό περιθώριο γύρω από το κάδρο ή θα καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια. Σε αυτή τη περίπτωση η επιλογή είναι καθαρά προσωπική. Συνήθως, παρατηρείται ότι το λευκό πλαίσιο προτιμάται σε πιο κλασικά, ρετρό και φλοράλ ρομαντικά σχέδια, ενώ τα πιο μοντέρνα ή οι φράσεις καταλαμβάνουν όλη την επιφάνεια του κάδρου.


 

4. Δώσε βάση στην επιλογή του θέματος

Το καλό με τις αφίσες είναι ότι έχουν πολλές θεματικές κατηγορίες για να διαλέξεις το ιδανικό για σένα. Αν αγαπάς την boho διακόσμηση θα βρεις άπειρα σχέδια για να διαλέξεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τα τοπία, τα αφηρημένα σχέδια, τα ζώα, τα ασπρόμαυρα και τα motivation words που αποτελούν από μόνα τους μία κατηγορία στη διακόσμηση πλέον. Αν ο χώρος σου εκφράζει την προσωπικότητά σου, τότε σίγουρα θα βρεις εύκολα ένα θέμα που να συμπληρώνει το σύνολο. Αν, πάλι, ο χώρος σου κινείται σε αρκετά ουδέτερα πλαίσια και θέλεις να βάλεις την προσωπική σου πινελιά ή αν συγκατοικείς και χρειάζεται κάτι που να δηλώνει ένα κομμάτι του εαυτού σου, τότε μία αφίσα με ένα αντιπροσωπευτικό θέμα είναι η πιο εύκολη λύση. Άλλωστε, αν τη βαρεθείς ή αλλάξεις γούστα, είναι πανεύκολο να την αντικαταστήσεις με μία καινούργια.

 

Πηγή: WallnDesign – Η WallnDesign διαθέτει χιλιάδες σχεδιαστικές προτάσεις για ταπετσαρίες τοίχου, ταπετσαρίες αυτοκόλλητες και φωτοταπετσαρίες, αυτοκόλλητα τοίχου και ψυγείουαυτοκόλλητα τοίχου παιδικάπίνακες ζωγραφικήςαφίσες και πολλές άλλες διακοσμητικές λύσεις.

 

4 εύκολα tips για να διακοσμήσεις τον χώρο σου με αφίσες 4 εύκολα tips για να διακοσμήσεις τον χώρο σου με αφίσες Reviewed by Decorator on 10:27 μ.μ. Rating: 5

1 σχόλιο:

Από το Blogger.